top of page
Vyhledat

Projekt Domeq od developera CTP obdržel první certifikaci WELL Platinum pro rezidenční budovu v Brně

Domeq 2 a 3, nově postavené rezidenční budovy v rámci komplexu Domeq v areálu Ponávka, které vybudovala společnost CTP, obdržely jako první v Brně prestižní ocenění – certifikaci WELL Platinum pro rezidenční budovu.


Certifikace WELL je jeden ze 3 nejprestižnějších, celosvětově uznávaných certifikačních systémů, který se zaměřuje na hodnocení kvality vnitřního prostředí budov. Jeho hlavním cílem je zajistit, aby prostředí, ve kterém lidé tráví většinu svého času, podporovalo jejich zdraví a pohodu. K dosažení certifikace WELL Platinum musí budova splňovat řadu přísných kritérií v oblastech vzduchu, vody, výživy, světla, pohybu, tepelné a akustické pohody, materiálu, mysli a komunity.


„Jsme hrdí na to, že jsme mohli přispět k tomuto historickému okamžiku v českém bydlení. Získání certifikace WELL Platinum pro Domeq je důkazem, že je stále více kladen důraz na inovativní a udržitelné bydlení,“ uvedla Petra Fišer, Sustainability Consultant v RUBY Project Management. 


Domeq kombinuje prvky hotelového a rezidenčního bydlení. Je to první koncept budovy v České republice, kdy je prostor postaven na myšlence společného moderního bydlení a komfortu pro profesionály. Nájemníci se můžou setkávat jak při práci, tak při odpočinku nad šálkem kávy, při vaření, zahrádkaření nebo při sportovní aktivitě. Jen pár kroků od Domequ je k dispozici víceúčelové hřiště, nabízející možnost hraní basketbalu, volejbalu, fotbalu i tenisu, spolu s útulnými zákoutími s houpacími sítěmi, dvěma ohništi a stolem na ping-pong. Přímo u vchodu je umístěn přepravní kontejner, proměněný na venkovní minikino, stačí mít u sebe vlastní notebook a můžete se ponořit do projekcí pod širým nebem.


V projektu najdeme také knihovny, společenský prostor, kolárnu s nástroji pro údržbu kola, laktační místnost pro zaměstnance a uživatelé budov jsou transparentně a pravidelně informovaní o aktuální kvalitě vody a vzduchu v budovách.


Koncept Domeq je unikátní nejen svým designem, ale také vysokou úrovní dalších doprovodných služeb, které svým obyvatelům umí dopřát, od výměny povlečení, zajištění úklidu či drobných oprav. Svým perfektním servisem přináší obyvatelům pohodlí a bezstarostný pobyt.





30 zobrazení

Comments


bottom of page